TextielMuseum in Tilburg

Het TextielLab in het TextielMuseum in Tilburg is een professionele werkplaats en kennisinstituut in één. Een ontwikkelplek, waar alle state of the art machines, technieken, expertise en kennis aanwezig zijn om vernieuwende textielprojecten te ontwikkelen. De mogelijkheid om in co-creatie met de beste ambachtsmensen en machines innovatief textiel te ontwikkelen, maakt het TextielLab een geliefde ontwikkelplek voor ontwerpers en kunstenaars over de hele wereld. Zowel jonge talenten als gevestigde kunstenaars uit binnen- en buitenland maken gebruik van deze proeftuin.

In samenwerking met Lundo is er een oplossing bedacht die het mogelijk maakt om de ontwerpen gedetailleerd te bekijken via een beveiligde URL die eenmaal geldig is. Hierdoor is het mogelijk om op afstand het ontwerp te beoordelen tot in detail en blijven de ontwerpen beschermt.

Elke weefmachine is voorzien van een eigen PTZ camera. De optische zoom camera van Provision-ISR maakt het mogelijk om zo ver in te zoomen, dat je de garen kunt tellen. Samen met Drietec zijn de camera’s geconfigureerd, is er onder andere een home positie ingesteld en is het lab afgeschermd met zogeheten privacy zones. Door deze zones zijn de bezoekers niet zichtbaar, wordt de privacy beschermd en kan de ontwerper alleen de weefmachine zien.

Door deze oplossing hoeven de ontwerpen niet meer verstuurd te worden en hoeven ontwerpers niet meer naar Nederland te reizen. Zo wordt er veel tijd en het milieu bespaard. De ontwerper kan door deze oplossing nauwkeurig naar het ontwerp kijken terwijl het live geweven wordt.

 

Kom direct in contact met Expert Peter

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.